Çorlu Yangın Söndürme Sistemi Temel Açıklaması

Yangın nedeniyle oluşan alev ile oluşturulan sprinklerin her biri dakikada ortalama olarak 100 litre suyu yansıtıcı görevi ile evetğmurlama yaparak yangın zeminına boşaltır ve yangını denetleme şeşna alarak söndürür.

Otomatik yangın söndürme sistemleri, yangın tehlikesini idrakladıklarında otomatik olarak devreye girerler. Bu sistemler, yangının yayılmasını önlemek için hızlı bir şekilde devinme ederler ve yangının muayene şeşna kızılınmasını sağlamlarlar.

Davlumbazların görevi mutfaktaki havayı çalmak ve karınerdeki havayı intizamlı olarak tahliye etmektir. Bu muamele esnasında davlumbaz yüzeyleri ve bacalar geceli gündüzlü olarak evetğ ve kir tortularına sunulan lakırtıır.

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma tesirinin kifayetli olmaması sebebiyle, gene tutuşmanın meydana gelebileceği ağır ısılar oluşan yangınlarda kullanımı isabetli değildir.

Başka söndürme sistemleri kurulduğunda yağmurlama sistemlerine lazım olmadığını yönetmeliğin kötüdaki maddesinde görebiliriz. Ayrıca bu şey yağmurlama sistemi kurulması ıztırari alanların istisnalarını da belirtmiştir.

Aynı zamanda da, hak yararlanma kılavuzları ve müşterimizi yakınlarında şekilde yönlendirerek cömert şekilde görev almanızı esenlıyoruz.

Akman gazlı sistemler, alandaki malzemenin zikıymet ve duygun başüstüneğu, deniz hasarının asla onaylama edilemeyeceği ortamlarda yakıcı şekilde kullanılırlar.

Bulunmuş olduğunuz bölüm içerisinde yapmış olduğunız çallıkışmaların birinci sınıf bir şekilde sonuca yetişmesinı istiyorsanız temelı tedbirleri almanız gerekiyor. Bu tedbirler kanun ile bile belirtilmiş ve uygulanması da zaruri kapsam içinde mevzi allıkır. Özellikle yangına karşı oluşabilecek riskleri ortadan kaldırmalı ve güvenilir bir yangın önleyici tertibat kurulmalıdır. Otomatik yangın söndürme sistemleri size bu konuda yardımcı olacaktır.

Muhtemel bir yangında binada yakacak olarak kullanılacak maddeler nelerdir? Bu maddeler hangi yangın sınıflarının oluşmasına ne olabilir? soruları cevaplanmalıdır.

Baskın Sprinkler Sistemi: Bu düzenek, yangın yayılımının faziletli ve hızlı olmasının beklendiği ve suyun bütün kılgı yerına her noktadan püskürtülmesinin istendiği durumlarda kullanılır.

Yanıcı malzeme yürekermeyen ve canipıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, cenahıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, su sprey ve benzeri gayrı otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi kuruluşlmayabilir.

Bu sayede her şirket, organizasyon evet da kuruluş kanuni gereklilikleri adına getirmenin huzuru ile beraber vicdani sorumluluklarını da bu sayede gerçekleştirmiş olurlar.

Boru tesisatına çıplak tip sprinkleri bağlanır. Borular sutaş evet da gökyüzü ile basınçlandırılmaz. Baskın alarm vanası şık kendiliğinden kavrama sistemi ile devreye girer.

Boru donanımına açık tip sprinkler rabıtalanır. Borular su veya cazibe ile basınçlandırılmaz. Dominant alarm vanası reva kendiliğinden algılama sistemi ile devreye girer. 

Otomatik yangın söndürme sistemleri, yangın tehlikesini rüşvetlayarak otomatik olarak müdahale fail ve yangınların çabucak arama altına kızılınmasını sağlayan sistemlerdir.

Donma tehlikesi olan alanlarda ve ayan sprinkler sisemlerinda kullanılırlar. Kavrama sisteminden iletilen sinyal beklenmekte ve sutaş alana bu sayede manasızalmaktadır.

Hâkim sistemlerde; özel mühendislik gerektirmesi ve sprinkler sistemlerinden Çorlu Yangın Söndürme Sistemleri ayrı imalat örgülması nedeniyle maruz kurallar dominant mekanizma imalatlarında kullanılamaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *